Cursus Programma Aanmelden Dans Opleiding Dans Uitvoerend Dans Activiteiten Cultuur Educatie

bewust_haarlem
Asuka Watanabe


Ellen van Reemst docent modern / jazz


Docent klassiek ballet

Asuka Watanabe komt uit Japan en woont in Nederland.

Ze studeerde aan de Joffrey Ballet School en Steps on Broadway in New York, in de VS, en studeerde vervolgens af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, Nederland. Ze danste voor verschillende projecten (met de choreografen o.a. Maurice Causey, Sagi Gross) en werkt momenteel als dansdocent aan onder andere dansgezelschap De Stilte, en Amsterdam Dance Centre. Ze gaf les bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (HBO opleidingen en vooropleiding) afgelopen jaren. Ze is ook een holistische masseur, na haar afstuderen aan de Holos Academie in Utrecht, Nederland in 2018.

asuka_watanabe

Sinds 2019 geeft ze balletlessen bij de vooropleiding Danshuis Haarlem met haar "Asuka Method".

Ze gebruikt en verbindt de elementen van andere stijlen, zoals techniek en muzikaliteit, en creƫerde haar eigen methodiek die focust op bewustzijn en creativiteit. Het verhoogt de bewustzijn van dansers de fundamentele menselijke lichaamsbewegingen en helpt het dansers die hun expertise in hun dansstijl willen verbeteren, evenals dansers die het dansgenre willen verbreden dat ze willen dansen.

Ze is blij dat ze weer dit jaar aan Danshuis Haarlem kan bijdragen voor talentontwikkeling en dat ze haar passie en plezier voor dans mag delen.

Terug

  • facebook-icon linkedin-icon


Agenda


Nieuws


engelse vlag English