Rooster Dansopleiding Activiteiten Podium

Jolien van Haaster
Jolien van Haaster


Docent modern / kinderdans


Pas in mijn tienerjaren wist ik het opeens: ik moest gaan dansen. Een idee wat zomaar uit de lucht kwam vallen, maar ik wist zeker dat dans was wat ik moest doen en dat het zou lukken! Een paar maanden later begon ik aan de vooropleiding 5 o'clock class van de theaterschool in Amsterdam. Na dat jaar werd ik aangenomen bij MBO Dans Haarlem. Hier werd ik ook opgeleid als docent en meteen ontstond er een grote liefde voor het docentschap. Na 2 jaar besloot ik dat ik liever HBO wilde doen en begon ik mijn studie aan de Rotterdamse Dansacademie Codarts, waar ik in 2011 afstudeerde als danser, docent en choreografe. 

Het maakt mij intens gelukkig als ik mijn leerlingen verliefd kan laten worden op dans. Het is zo'n bevrijding als je je aan de beweging over kunt geven en jezelf pusht om er nog meer uit te halen. Er komt dan een heel plezierig stofje vrij en dat is behoorlijk verslavend. Techniek is naar mijn idee een geweldig middel om al die bewegingen de je wil maken te kunnen uitvoeren, maar techniek mag je nooit beperken en het plezier wegnemen. Dans is voor iedereen, iedereen kan het en tegelijkertijd blijft het voor iedereen uitdagend omdat het altijd groter! verder! hoger! kan

Als choreografe werk ik onder andere graag met amateur dansers. Ik vind het mooi om te zien hoe zij een puur verhaal kunnen vertellen met hun lichaam omdat ze niet zijn verteld wat wel een niet 'mooi' is. Ook is het uitdagend voor mij om ze in korte tijd zoveel mogelijk te leren en zo kan een verlegen meisje in een paar weken veranderen in een podium beest! Op die manier werk ik ook graag met kinderen in Roemenië waar ik ieder jaar naartoe ga met de vrijwilligers organisatie Flying Seagull Project. We werken daar met kansarme kinderen door ze workshops en voorstellingen te geven in dans, muziek en theater. Het is bijzonder om te zien wat een positief effect het heeft op deze kinderen om je te kunnen uitdrukken in verschillende kunstvormen.

Lesgeven bij Danshuis Haarlem doe ik met enorm veel plezier. In mijn lessen werk ik graag met veel expressie, ritmische en technische uitdagingen en veel dynamische verschillen.


Terug