Rooster Dansopleiding Activiteiten Podium

Lorenzo Koppenaal
lorenzo_koppenaal


Docent moderne dans


Lorenzo Koppenaal is een danser en internationaal docent gevestigd in Nederland. Hij studeerde aan het prestigieuze conservatorium voor dans in New York en studeerde af aan de moderne dansafdeling van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij nam deel aan de pre-professionele cursus Fontys Dance Academy in 2010 en studeerde in 2014 af als dansleraar aan de Utrechtse Dansacademie. In hetzelfde jaar combineerde hij de majors Dance in Education en Modern Dance aan de Universiteit van Amsterdam. Naast zijn moderne dans-major besloot hij dieper in de klassieke gecodificeerde danstechnieken in de Purchase Conservatory of Dance en de Merce Cunningham-studio's te duiken voordat hij afstudeerde in 2018.

Tijdens zijn opleiding volgde hij intensieve / masterclasses van internationale bedrijven zoals Batsheva Dance Company, Merce Cunningham Trust, ICK Amsterdam, Cullberg Baletten, LeineRoebana en Introdans. Lorenzo geeft nu al meer dan acht jaar gepassioneerd les. Hij is / was gastdocent bij: Metropolitan Ballet Theatre & Academy (Maryland, VS), Saturno Professional Dance Centre (Salerno, Italië), Hamburg Summer Dance Intensive (Hamburg, DE) Limón Weiterbildung voor dansers en docenten (Keulen, DE), GinaWorkshops Dance Institute (Hamburg, DE) , Utrecht Danst Festival (Utrecht, NL), SPID Ballet Academy (Milano, IT) ANA pre-professioneel dansprogramma (Amsterdam, NL) en nog veel meer.

Naast zijn danscarrière geeft hij de laatste vijf jaar les in pilates en yoga. Lorenzo heeft zorgvuldig zijn eigen conditioneringsklasse ontwikkeld: Strength, Balance & Restore, die in 2017 in première ging in Hamburg. Deze klasse voor dansers en niet-dansers omvat pilates, balletconditionering en yoga-geïnspireerde oefeningen om specifiek de rode spiervezels te trainen. In het verlengde van zijn oorspronkelijke kracht-, balans- en herstellessen, ontwierp hij zorgvuldig een multidimensionaal stretchconcept genaamd 3-D Stretching, dat afgelopen zomer in Hamburg in première ging.


Terug