Rooster Dansopleiding Activiteiten Podium

Marloes Ravensbergen
Marloes Ravensbergen


Docent kinderdans / klassiek ballet / modern / jazz / urban


Mijn naam is Marloes Ravensbergen en ik ben dansdocent bij danshuis Haarlem. Dans is altijd een belangrijk onderwerp geweest in mijn leven al vanaf dat ik heel klein was. Als zes jarig meisje stond ik al op de bank te dansen en te zingen. Mijn ouders hadden een grote kast met cd’s die ik allemaal 1 voor 1 in de cd speler deed. Al om 07:00 in de ochtend was ik aan het dansen en stond de muziek aardig hard. Tot irritatie van mijn ouders aan toe. Ik begon toen ik 8 jaar was met 2 uurtjes hiphop in de week. Dit waren mijn favorieten uurtjes van de week. Als ik die miste, was ik erg verdrietig.

Al snel wist ik dat ik meer met dans wilde doen dan alleen 2 uur in de week trainen. Ik wilde hier mijn beroep van maken. Zo ben ik bij danshuis Haarlem gekomen. De vooropleiding van danshuis Haarlem stond erg goed aangeschreven. Ik wilde in een korte tijd meer leren over moderne dans en klassiek ballet. Ik was inmiddels 14 jaar oud en wilde naar de mbo dans opleiding in Haarlem. Ik had hiervoor nog nooit moderne dans of ballet gedaan. Dit was wel erg belangrijk als ik aangenomen wilde worden op de mbo dans in Haarlem.

Ik heb 3 jaar de vooropleiding gedaan bij Danshuis Haarlem. Dit was een erg leuke tijd, waarin ik onwijs veel heb geleerd. Hierna heb ik 3 jaar de mbo dans opleiding gedaan in Haarlem. Ik was aangenomen. Hier heb ik onwijs veel danstraining gehad en heb ik hele mooie dansers en danseressen mogen leren kennen, waarmee ik nog steeds in contact ben. Na 3 jaar mbo dans opleiding wilde ik nog meer groeien. Ik was nog niet helemaal klaar met studeren en dansen. Ik ben om deze reden auditie gaan doen bij de hbo dans opleiding Codarts in Rotterdam. Hier heb ik 4 jaar lang enorm veel geleerd en wederom hele mooie mensen mogen leren kennen binnen het werkveld. Hier ben ik nog altijd dankbaar voor.

Het danshuis heb ik nooit losgelaten. Ik heb tijdens mijn studie op de zaterdag de kinderlessen in Bloemendaal verzorgt. Hier hadden wij een externe locatie van Danshuis. Nu werk ik op de hoofdlocatie in hartje Haarlem. Ik verzorg jazzlessen en moderne danslessen aan tieners en volwassenen. Mijn passie is om dans over te brengen! Welke leeftijd dan ook. Het euforische gevoel wat dans met zich meebrengt als we er helemaal in op gaan is mijn doel van iedere les. Ik hoop dat ik mijn leerlingen het ultieme dansplezier kan laten ervaren. Dit was en is hetgeen waarom ik toen als klein meisje op de bank danste en waarom ik nog steeds dans. Ook vind ik het erg leuk om me bezig te houden met talentontwikkeling. Het beste uit de leerling halen, trainen op techniek en de leerlingen blijven uitdagen. Dat is wat ik het allerliefste doe en wat ik hoop de komende jaren te mogen blijven doen.

Terug