Cursus programma Aanmelden Dans opleidingen Dans uitvoerend Activiteiten Cultuur educatie

bewust_haarlem
Sarai Maëla


Sarai Kievits


Docent peuter- en kleuterdans /improvisatie / compositie


Wat is dans zonder vrijheid?
Dat is de vraag. Maar wat is het antwoord? Voor mij betekent dans niks zonder vrijheid. Dans en vrijheid zitten aan elkaar verbonden. Dat is hoe ik het liefst dans. Hoe ik het liefst dans overbreng tijdens mijn lessen.

Wanneer ben je een danser?
Dat is de vraag. Maar wat is het antwoord? Danser zijn is heel relatief denk ik. 'Je bent een danser als je techniek perfect is!' Nee... 'Je bent een danser als je bij Het Nationaal Ballet of Scapino danst!' Nee...
Danser zijn gaat om hoe je het ervaart. Ervaar jij dat je geniet van dans en dans alles uit je haalt wat in je zit? Voel jij dat elke beweging die je maakt, hoe klein of hoe groot ook, je dag weer goed maakt? Ik vind dat je dan een danser bent.

Ik dans sinds mijn tiende hier bij Danshuis Haarlem. Ik ben opgegroeid in deze omgeving. Ik heb ervaren hoe vrij ik ben als ik hier dans, hoe goed je kan worden als je het echt wil! Ervaren hoe het is om op een academie te zitten. Ervaren hoe zwaar dat is en hoe dat eigenlijk helemaal niet mijn ding is. Ervaren dat dit mijn thuis is en dat ik gelukkig ben hier.

Ik ben een danser, en niemand neemt mij dat af.


Terug

  • facebook-icon linkedin-icon


Agenda


Nieuws


engelse vlag English