Rooster Dansopleiding Activiteiten Podium

Ben Bergmans
Ben Bergmans docent moderne dans


Docent modern-jazz


De jazztrompettist Miles Davis, mijn grote voorbeeld, wist anarchie perfect te combineren met subtiliteit en vakmanschap. Naar die combinatie streef ik ook. Mijn eigen stijl is eclectisch, mijn moderne-jazzdans is een mix van technieken uit de hedendaagse dans en een grote mate van lichamelijkheid, snelheid en drive, met een specifieke dynamische frasering die nauw verbonden is aan de structuur, kleur, stemming en funkiness van de hedendaagse jazzmuziek.

Een formele dansopleiding heb ik nooit gevolgd. Ik trainde bij onder anderen Clay Talliaferro (Limon), Clive Thompson (Graham), Suzanne Hayman Chaffey (Cunningham) en Milton Meyers (Horton), evenals bij diverse grootheden op het gebied van de jazzdans: Matt Mattox, Lynn Simonson, Alvin McDuffee, Donald McKayle, Walter Nicks, Ernst Duplan, Vanoy Aikens…

Ik volgde lessen in de Cunningham Studio, het Alvin Ailley Dance Centre en de Morelli Studio bij choreografen als Louis Falco, Bill Gornell en Nina Wiener. Als choreograaf werkte ik voor onder meer Djazzex en de Belgische televisie en als gastdocent in onder meer Duitsland, IJsland en Noorwegen. Sinds 1983 geef ik les op de Rotterdamse Dansacademie.


Terug