Rooster Dansopleiding Activiteiten Podium
dansopleiding in Haarlem


Dans opleidingVoor de regio Kennemerland verzorgt Danshuis Haarlem sinds 2006 een intensieve dansopleiding voor jonge dansers van 8 tot 18 jaar ter voorbereiding op een dansvakopleiding aan een dansacademie als Codarts Rotterdam, AHK Amsterdam, ARTEZ Arnhem, Fontys Tilburg en Koninklijk Concervatiorium Den Haag of een MBO-dans. De dansopleiding omvat een selectiegroep, een pré-vooropleiding, een vooropleiding en een semi-pro-klas.

" Dans is een prachtig medium ! "

Om je te ontspannen, je creativiteit te laten stromen, je gevoelens te uiten, je gezondheid te verbeteren, om samen plezier te maken door naar een voorstelling toe te werken. Maar dans is ook nieuwe mogelijkheden in jezelf ontdekken, doorzetten als het moeilijk wordt, genieten van dat waar je goed in bent en leren omgaan met je beperkingen. Dans is een taal, een manier om te communiceren. Wij als dansprofessionals ervaren dit zelf, maar zien dit ook altijd weer terug bij onze leerlingen.Speciaal programma
Danshuis Haarlem biedt een speciaal programma met als doel het stimuleren, begeleiden en trainen van kinderen waarvoor bovenstaande elementen in het bijzonder gelden. Die het heerlijk vinden om te dansen, het liefst misschien wel elke dag. Die daarnaast een duidelijk danstalent bezitten. U moet dan denken aan fysieke mogelijkheden, presentatie/performancekwaliteiten, doorzettingsvermogen, muzikaliteit.
Het programma bestaat uit een intensief lesrooster van maximaal 7 uur per week, met de nadruk op technieklessen, zoals klassiek ballet en moderne dans. Ook de ontwikkeling van de eigen dansante kwaliteiten wordt d.m.v. improvisatie- en compositielessen gestimuleerd. De leerlingen vanaf 10 jaar doen diverse malen in het seizoen een testles, waarna een beoordeling volgt.Dans vakopleiding
Danshuis Haarlem ziet het als haar taak om, naast het aanbieden van recreatieve lessen, aan talentontwikkeling te doen. Sinds 2006 bieden wij jongeren vanaf 12 jaar een vooropleiding programma aan dat hen voorbereidt op het doen van een auditie voor een dans vakopleiding. In 2010 zijn we speciale lessen gestart voor kinderen van 8 jaar en ouder. We zoeken daarbij samenwerking met dansopleidingen, zoals de Nationale Balletacademie en Codarts, om de toelating vlotter te laten verlopen. In september 2012 is de Semi-Pro-klas gestart, bedoeld voor goed opgeleide dansers die niet van plan zijn dans tot hun beroep te maken, maar op het hoogste niveau willen blijven dansen en hun talent verder willen ontwikkelen. Daarom hebben we het programma 'Danshuis Talent Ontwikkeling' gemaakt.


Audities
Lees meer over de audities bij vooropleiding.

Programma

Dit programma bestaat uit 4 delen:
Klas 1 en 2 voor kinderen van 8-10 jaar
Klas 3 en 4 voor kinderen van 10-12 jaar
klas 5 t/m 10 voor jongeren van 12-18 jaar
Semi-Pro-Klas voor jongeren en volwassenen vanaf 15 jaar

Er kan per seizoen worden in- en uitgestroomd, hoewel de intentie zal zijn een meerjaren programma te volgen.Alumni

Leerlingen van Danshuis Haarlem en de Vooropleiding zijn onder meer aangenomen aan de volgende dansacademies:
> Codarts, Rotterdam
> Koninklijk Conservatorium, Den Haag
> Nationale Balletacademie, AHK Amsterdam
> Fontys dansacademie, Tilburg
> MBO-dans, Haarlem
> Paris Marais Dance School, Parijs, Frankrijk
> ArtEZ hogeschool voor de kunsten, Arnhem
Docenten

Om een hoge kwaliteit van de opleiding te waarborgen werken wij uitsluitend met goed opgeleide en academisch geschoolde vakdocenten, die zelf een professionele danscarrière achter de rug hebben. Zij worden ondersteund door ervaren specialisten op hun medisch vakgebied.

Danshuis Haarlem heeft veel ervaring en onderhoud intensief contact met de dansacademies en beroepsopleidingen waarvoor wordt opgeleid.


Haya Maëla artistiek leidster vooropleiding, docent klassiek ballet, moderne dans Graham based techniek en modern jazz, choreograaf meer
Nicolas Rapaic klassiek ballet meer
Sarai Maëla klassiek ballet, moderne dans, improvisatie, compositie, choreografie
Roby Roest Conditietraining en choreografie meer
Lene van Alten klassiek ballet, moderne dans en choreografie meer
Harold Drost fysiotherapeut Fysiotherapie Trias
Diverse gastdocenten