Rooster Dansopleiding Activiteiten Podium

Bestuur Danshuis HaarlemHaya Maëla
Artistiek leider

Haya-Maela-dansdocent

Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de Scapino Dansacademie waar ik in 1986 ben afgestudeerd in de specialisaties klassiek , jazz en kinderdans. Daarna heb ik diverse bijscholingen moderne dans gedaan, waaronder Graham.

Na mijn opleiding heb ik een aantal jaren gedanst, o.a. bij het Ballet van Vlaanderen en bij Ben Bergmans in België. In 1992 begon ik mijn eigen balletstudio. Mijn belangstelling ging uit naar het maken van choreografiën en daarom richtte ik in 1997 de amateur theater dansgroep Dance Act op.

De laatste jaren heb ik mij ook verdiept in andere vormen van dans en beweging, zoals intuïtieve dans, de 5 ritmes en yoga. Op dit moment geef ik in het Danshuis o.a. de lessen voor de selectiegroep en de Vooropleiding. Daarnaast organiseer ik de (buitenland)projecten. Leiding geven aan ons fantastische team doe ik met heel veel plezier. Dans is voor mij een manier om mezelf te beleven en te uiten en om met anderen te communiceren. Dat is wat ik alle dansers om mij heen ook graag zou willen laten ervaren.


Robert Kievits
Zakelijk leider / Functionaris gegevensbescherming AVG

Rob-Kievits-danshuis-haarlem

Als zakelijk leider van Danshuis Haarlem begeleid ik alle interne- en creatieve processen. Zo geef ik advies bij het vormgeven van de dansprojecten, coach ik docenten en medewerkers en ben ik verantwoordelijk voor de administratie, publiciteitsmateriaal, website en public relations. Daarnaast ben ik ook werkzaam als ontwerper, musicus, en fotograaf. Deze website is door mij ontworpen en veel van de foto's daarvoor zijn door mij gemaakt.

Als hobby verdiep ik mij in filosofie, theologie, wetenschap en de fundamenten van het bestaan. Reizen, lezen en sport behoren ook tot mijn favoriete bezigheden. Ik houd van veranderingen en die zijn er bij een Danshuis dat voortdurend in ontwikkeling is altijd volop.


Anet Cronheim
Hoofd Projectmanagement / Vertrouwenspersoon OpleidingenAls kind voelde ik mij al tot ballet aangetrokken. In september 1994 heb ik Haya Maëla leren kennen bij het volgen van lessen in Callanetics. Daarna heb ik met veel plezier jaren lang verschillende klassen gevolgd op de dansschool. Het werk van Haya als choreografe heeft mij altijd bijzonder geboeid en ontroerd. In 2007 is mij gevraagd om te helpen bij de organisatie van dansproducties van DansWerkplaats Haarlem, en bestuurslid te worden van Stichting Dance Act.

Mijn achtergrond is juridisch, ik heb gestudeerd in Leiden, Los Angeles (een masters degree op UCLA), en Rotterdam. Ook heb ik een aantal Public Relations en fundraising cursussen gevolgd in de tijd dat ik in Amerika woonde. In 2010/2011 heb ik een post academische projectmanagement opleiding bij In Holland in Diemen gedaan om nog beter te kunnen bijdragen aan de verschillende projecten en voorstellingen van Danshuis Haarlem. Daarnaast ben ik ook betrokken bij diverse fundraising evenementen zoals SOS Kinderdorpen.

Ik vind het heel inspirerend om met artistieke jonge mensen te werken die opgaan in hun passie voor dans.