Rooster Dansopleiding Activiteiten Podium

Nieuws


Wild → 14/4/'24
Benefiet Week → 22/3/'24
Eigenwerk Voorstelling → 11/2/'24
Kerstverhaal → 20/11/'23
Danshuis Tasje → 20/11/'23
Projectweek → 20/11/'23
Open(Dans)Huis → 17/11/'23
Buitenstaanders - Voorstelling → 24/9/'23
Grote subsidie Gemeente Haarlem →
Dans Magazine Korting →


Wild
zondag 14 april 2024

wild

Op dit moment werkt artistiek leider Haya Maëla met Dansgroep Haarlem aan een bijzonder project met werktitel Wild. Hiervoor gaat zij een intensieve samenwerking aan met professioneel choreograaf Patricia van Deutekom van LAVA Collective, naar aanleiding van haar vorige voorstelling La Despedida. Dit resulteert in een co-productie die op 14 april opgevoerd wordt in de Schuur, in een double bill met een duet van Patricia met twee van haar eigen dansers. Dit is een ‘helix’ in optima forma. Houd nadere berichten op de website en op facebook in de gaten!

Lees meer...
Benefiet Week
22 t/m 28 maart

Benefietweek

Van vrijdag 22 maart t/m donderdag 28 maart houdt Danshuis Haarlem de jaarlijkse benefietweek. Alle lessen bij het Danshuis zijn open voor publiek dat een donatie mag doen voor een goed doel dat door de dansers is uitgekozen. We hebben dit jaar €1100,- gedoneerd!

Lees meer ...


Doneer →


Eigenwerk Voorstelling
zondag 11 februari 2024

eigenwerk, dansvoorstelling

De Eigen Werk voorstelling wordt door velen de leukste voorstelling van het seizoen genoemd. Voor deze alweer 32ste editie maken de dansers allemaal zelf de dansen. Laat je verrassen door een hoop creativiteit en plezier!

Datum: zondag 11 februari 2024
Tijd: 19.30 uur
Locatie: Theater De Luifel, Herenweg 96, 2101 MP Heemstede
Kerstverhaal
zondag 17 december

Sneeuwpop

Onze jongste leerlingen dansen het verhaal van de Sneeuwpop tijdens de jaarlijkse winterpresentatie. Hartverwarmend en heel gezellig!
Projectweek
week van 20 t/m 26 november 2023

Projectweek

In de week van 20 t/m 26 november vindt de Projectweek plaats. In die week gooien we het rooster van de tieners en volwassenen helemaal om en bieden we stijlen die we normaal niet geven binnen het Danshuis, zoals Latin Jazz, Flamenco, Klassiek en Modern repertoire, Afrikaanse dans en Salsa.

Datum: 20 t/m 26 november 2023
Locatie: Danshuis Haarlem


Danshuis Tasje
Leuk voor al je balletkleding

Danshuis tasje

Zoek je een leuk cadeautje?
Koop nu met korting het nieuwe Danshuis Tasje!
Duurzaam gemaakt van 100% gerecycled materiaal.
slechts € 7,50

Webshop →
Projectweek
week van 20 t/m 26 november 2023

Projectweek

In de week van 20 t/m 26 november vindt de Projectweek plaats. In die week gooien we het rooster van de tieners en volwassenen helemaal om en bieden we stijlen die we normaal niet geven binnen het Danshuis, zoals Latin Jazz, Flamenco, Klassiek en Modern repertoire, Afrikaanse dans en Salsa.

Datum: 20 t/m 26 november 2023
Locatie: Danshuis Haarlem
Open(Dans)Huis
vrijdag 17 november 2023

open dans huis

Op 17 november brengen onze dansers van de productiegroepen en de vooropleiding een verrassende voorstelling op verschillende locaties in het gebouw. Laat je verrassen!
Toegang op donatiebasis

Datum: vrijdag 17 november 2023
Tijd: 20.30 uur
Locatie: Danshuis Haarlem
Buitenstaanders
zondag 24 september 2023

Buitenstaanders, dansvoorstelling

Geïnspireerd door het verhaal van ‘Philemon en Baucis’ van de Romeinse dichter Ovidius, hebben 9 dansers van de Dans Vooropleiding (14-16 jaar) van Danshuis Haarlem zich afgevraagd hoe het is gesteld met hun gastvrijheid. En met deze dansvoorstelling willen ze diezelfde vraag ook aan hun publiek stellen.
Wat betekent gastvrijheid voor jou?

Datum: zondag 24 september 2023
Tijd: 17:00 uur en 20.15 uur
Locatie: Theater De Luifel, Herenweg 96, 2101 MP Heemstede

Artistiek leider Haya Maëla ontvangt grote subsidie van de Gemeente Haarlem

Haya_Maëla_subsidie.jpg
Foto Studio Rutger Vos

De Gemeente Haarlem heeft een positief advies gegeven voor de projectplannen van artistiek leider Haya Maëla. I.h.k.v. deze Programmasubsidie Cultuurplan 2022-2024 (voor cultuurmakers), zal stichting Dance Act voor Maëla de komende 2,5 jaar een substantieel bedrag ontvangen.

Dit betekent dat de projecten van Dansgroep Haarlem en DansVooropleiding Haarlem gerealiseerd kunnen worden!

Maëla: “Ik voel me vereerd en gewaardeerd. Na jaren van kleinere projectsubsidies, kan ik met deze ondersteuning nog meer kwaliteit gaan leveren en kunnen we onze organisatie verder gaan professionaliseren. We hebben in korte tijd de aanvraag moeten schrijven en samen met Anet Cronheim van het bestuur en Jolanda Keurentjes, fondsenwerver, is het ons gelukt om een mooi plan te omschrijven. Ik ga de komende jaren met veel enthousiasme aan de slag om prachtige projecten te realiseren!”

Het eerste project zal IBU zijn (Indonesisch voor ‘moeder’), nadat Maëla 5 jaar geleden AYAH (Indonesisch voor ‘vader’) heeft gemaakt.

Eind november 2022 zal deel 1 van dat project in première gaan.

Korting op Dans Magazine
voor leerlingen Danshuis

dans magazine

Dans jij bij Danshuis Haarlem, dan krijg je extra korting op Dans Magazine.

Abonneren →