Rooster Dansopleiding Activiteiten Podium

VoorstellingenDANS is een podiumkunst!

Daarom wordt er in de lessen vanuit gegaan dat er voorstellingen gegeven worden in een echt theater, zoals een Stadsschouwburg, Philharmonie of Toneelschuur. Dat worden professionele dansvoorstellingen, waarbij alleen de dansers amateur zijn. Er wordt gewerkt met professionele docenten en choreografen en ook de kostuums en decors worden door professionele mensen verzorgd.Eindvoorstelling "Nature speaks"
Zaterdag 15 juni 2024

nature speaks eindvoorstelling 2025

Wij brengen dit jaar het verhaal van de natuur die tot ons spreekt. Daarom nemen we jullie mee op een reis langs verschillende aspecten en gebieden van de natuur op aarde. Via het ontstaan van het leven tot aan de knaagdieren in de woestijn en sterren in de lucht onderzoeken we de diversiteit van de natuur en de rol van de mens daarin. De conclusie lijkt te zijn dat wij mensen de natuur nodig hebben, maar de natuur ons niet. Laten we zuinig zijn op onze aarde en alle prachtige processen en verschijningen! Er is de afgelopen maanden ontzettend hard gewerkt door de dansers en het team en we kunnen niet wachten jullie het eindresultaat te laten zien!

Datum: Zaterdag 15 juni 2024
Tijd: 11.00 en 15.30 uur
Locatie: Stadsschouwburg voorplein, Wilsonsplein 23 2011 VG Haarlem

Tickets →

Dansdagen Haarlem
Vrijdag 12 april 2024

dans_dagen_haarlem

Dansdagen Haarlem viert de dans met een meerdaags festival en wil hiermee grenzen doorbreken tussen dansstromingen, maar ook tussen professionals, amateurs en dansliefhebbers. Het festival is daarom verheugd aan te kondigen dat er vanuit Danshuis Haarlem speciaal voor de opening van het festival een gratis optreden op en rond het voorplein van Stadsschouwburg Haarlem wordt gemaakt. Danshuis Haarlem is hét opleidingshuis voor dans in Haarlem.

Datum: vrijdag 12 april 2024
Tijd: 18:15 - 19:00 uur
Locatie: Stadsschouwburg voorplein, Wilsonsplein 23 2011 VG Haarlem

Info & Free Tickets →


Open Danshuis
Vrijdag 22 maart 2024

open danshuis 2024

Een korte presentatie gevuld met verschillende teasers van voorstellingen die binnenkort plaatsvinden

Datum: vrijdag 22 maart 2024
Tijd: 20:00 en 20:45
Locatie: Studio 1 Danshuis Haarlem

Eigen Werk Voorstelling
zondag 11 februari 2024

eigenwerkvoorstelling

De Eigen Werk voorstelling wordt door velen de leukste voorstelling van het seizoen genoemd. Voor deze alweer 32ste editie maken de dansers allemaal zelf de dansen. Laat je verrassen door een hoop creativiteit en plezier!

Datum: zondag 11 februari 2024
Tijd: 19:30 uur
Locatie: Theater De Luifel, Herenweg 96, 2101 MP Heemstede

Buitenstaanders
zondag 24 september 2023

Buitenstaanders, dansvoorstelling

Geïnspireerd door het verhaal van ‘Philemon en Baucis’ van de Romeinse dichter Ovidius, hebben 9 dansers van de Dans Vooropleiding (14-16 jaar) van Danshuis Haarlem zich afgevraagd hoe het is gesteld met hun gastvrijheid. En met deze dansvoorstelling willen ze diezelfde vraag ook aan hun publiek stellen.
Wat betekent gastvrijheid voor jou?

Datum: zondag 24 september 2023
Tijd: 17:00 uur en 20.15 uur
Locatie: Theater De Luifel, Herenweg 96, 2101 MP Heemstede

Jungle en de Metaverse
Slotvoorstelling zaterdag 25 juni 2022

metaverse

Danshuis Haarlem bestaat dit jaar 30 jaar en dat gaan we, na 2 jaar sappelen in parken en op bruggen, groots vieren in onze prachtige Schouwburg! Alle dansers en danseressen vanaf 4 jaar gaan het podium op en we brengen iedere voorstelling 2 verhalen.

Het eerste verhaal 'Jungle', gedanst door onze jongste dansers t/m 11 jaar, is een bewerking door Roby Roest van het beroemde Jungle Book. Mowgli ontmoet al zijn bekende vrienden (én vijanden) in de jungle van India, maar komt ook nieuwe dieren en personages tegen!

Daarna brengen de jongeren en volwassenen het stuk getiteld 'Metaverse'. Het scenario is van de hand van Rimke Saan en Haya Maëla De Metaverse is een ultieme online-space en op dit moment volop in ontwikkeling bij grote Tech-bedrijven zoals Meta en Roblox. De Metaverse is een digitale omgeving, waarin je je helemaal kunt verliezen. Uitdagend, prikkelend en bevestigend.... Of toch niet? En kan deze Metaverse op tegen de echte wereld?

Datum: zaterdag 25 juni 2022
Tijd: 11.00 uur en 15.30 uur
Locatie: Stadsschouwburg Haarlem, Wilsonsplein 23 2011 VG Haarlem

Dagboek 44 45
Dansgroep Haarlem

dagboek

Speellijst

29 april Oranjehotel Den Haag 20.30 uur TRY-OUT

30 april Oranjehotel Den Haag 16.00 en 20.00 uur

1 mei Oranjehotel Den Haag 10.30, 16.00 en 19.30 uur

4 mei Schuur Haarlem 21.00 uur


In de dansvoorstelling Dagboek 44 45 wordt het verhaal verteld van de 19 jaar jonge verzetsvrouw Hetty van der Togt. Zij heeft haar belevenissen in de gevangenissen, tijdens transporten en in het werkkamp nabij Dachau in een dagboek bijgehouden. Dit dagboek is pas na haar overlijden door haar kinderen gevonden.

 

Choreografe Maëla en de dansers zijn op zoek gegaan naar de mensen achter de namen. Hoe hebben zij zich staande weten te houden onder de erbarmelijke omstandigheden? Wat betekent vriendschap en wanneer kies je voor jezelf? En hoe pak je je leven weer op als je het hebt overleefd?Meer informatie:

Dansgroep Haarlem →

Johannes passion
2 en 3 april 2022Johann Sebastian Bach JOHANNES PASSION

Doulce Memoire kamerkoor
Concerto d'Amsterdam
Danshuis Haarlem (choreograaf Haya Maëla)
Muzikale leiding: Felix van den Hombergh


Danshuis Haarlem gaat voor dit bijzondere project samenwerken met kamerkoor Doulce Memoire en barokorkest Concerto d"Amsterdam. Zo wordt op een verrassende, nieuwe manier de fantastische muziek en het universele verhaal onder de aandacht gebracht van de grote schare van Bach, maar ook van een nieuw publiek: nieuwsgierige mensen van alle leeftijden met brede belangstelling voor kunst en cultuur. Een uniek Haarlems project, waar je bij wilt zijn !!Bradley Smith > tenor Evangelist
Hidde Kleikamp > Christus
Rosalyn Stürzer > sopraan
Maite Cathérine de Wit > alt
Rutger van Oeveren > bas


DATA
Zaterdag 2 april 2022 19:30 uur
Zondag 2 april 2022 15:00 uur

LOCATIE
Adelbertus kerk Haarlem, Rijksstraatweg 26