Rooster Dansopleiding Activiteiten Podium
dansprojecten-danstheater-danswerkplaats-haarlem


ProjectenDanshuis Haarlem organiseert bijzondere projecten, zo mogelijk op een mooie locatie in het buitenland voor dansers, muzikanten, spelers, amateur of professioneel. Het doel van zo'n project is om in bijvoorbeeld 1 week tijd met elkaar een voorstelling te maken en die aan het einde van de week op te voeren voor lokaal publiek.


Helix en Wild > 12 april 2024

helix_en_wild

Helix is de naam van een nieuw project van artistiek leider Haya Maëla. De naam verwijst naar de vorm van verstrengelingen van DNA, in dit geval naar de verbindingen tussen amateurdansers, professionals en publiek. In Haya’s optiek zijn die drie elementen onlosmakelijk met elkaar verbonden en hebben zij elkaar nodig. Dat gegeven laat zij in diverse kleine en grote projecten tot uiting komen in de periode winter 2022 t/m voorjaar 2024.

Om de verbindingen tot stand te brengen heeft zij de samenwerking met theater de Schuur geïntensiveerd. Een mooi voorbeeld is de Danshuis-productiegroep (jongeren van 15-18 jaar) die een kindervoorstelling van het gezelschap de Stilte gezien heeft in de Schuur, waarna ze zelf een voorstelling hebben gemaakt die is opgevoerd voor de jongste dansers binnen het Danshuis en hun ouders. De professionele voorstelling leverde de inspiratie op die door amateurdansers wordt verwerkt. Omgekeerd vormen de amateurdansers en vaak ook hun ouders en vrienden een publieksgroep voor de professionals. Voor het komende jaar zijn er weer nieuwe producties uitgekozen die leerlingen van Danshuis Haarlem gezamenlijk gaan bezoeken.

Fe|Male
Op dit moment werkt Haya met Dansgroep Haarlem aan een bijzonder project met werktitel Wild. Hiervoor gaat zij een intensieve samenwerking aan met professioneel choreograaf Patricia van Deutekom van LAVA Collective, naar aanleiding van haar vorige voorstelling La Despedida. Dit resulteert in een co-productie die op 14 april opgevoerd wordt in de Schuur, in de double bill Fe|Male met een duet van Patricia met twee van haar eigen dansers. Dit is een ‘helix’ in optima forma. Houd nadere berichten op de website en op facebook in de gaten!

Info & Tickets Fe|Male →