Rooster Dansopleiding Activiteiten Podium

Damar Lamers
Damar Lamers


Docent improvisatie, compositie en choreografie


Passie voor dans, theater en jongeren! Gedreven richt ik me op elk project dat te maken heeft met dans, theater of jongeren. Het leuke hiervan is de afwisseling. Elk project vraagt om andere functies, zoals artistiek leider, regisseur, choreografe, productieleider, dansdocente/ coach en stage manager. Hierdoor word ik uitgedaagd en blijf ik ervaring opdoen. Met jongeren werken is altijd een interne drijfveer geweest.

In 1998, na twee jaar de opleiding maatschappelijk werk te hebben gedaan, besloot ik voor mijn passie te gaan: dans & theater. Gevolg: twee vruchtbare seizoenen bij de 5 o’Clock Class en vier jaar de opleiding Docent Dans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. De opleiding Docent Dans heeft mij tools gegeven om met jongeren te werken, stukken te maken en de creatieve lade wijdt open te zetten. In het tweede jaar van de opleiding richtte ik samen met Angelique van Beckhoven Stichting TjillSkillz op: dans en theater voor jongeren. Ik heb met TjillSkillz de mogelijkheid gecreëerd om mijn visie op het gebied van dans, theater en jongeren uit te werken en verder te ontwikkelen. Ik werk via een persoonlijke benadering en richt me allereerst op het losmaken van de jongere d.m.v. dans en theater. Met losmaken bedoel ik geen gêne ervaren en jezelf zijn. Ik ben van mening dat een mens dan in een staat komt van optimale groei in welke sector dan ook, en in dit geval, dans en theater.

Als maker werk ik vanuit de jongeren en hun materiaal. Ik bied het nodige aan, daar waar ik de behoefte zie. Mijn stukken kenmerken zich door hun kracht, energie, kwetsbaarheid, eigenheid en humor. Geen hapklare brokken, maar ook niet te abstract. Ik hoop zowel de jongeren waarmee ik werk, als het publiek, aan het denken te zetten over het leven, de mens en zij zelf.


Terug