Rooster Dansopleiding Activiteiten Podium

Haya MaëlaHaya-Maela-dansdocent-klassiek-ballet


Artistiek leider

Docent klassiek ballet, moderne dans en choreografie


Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de Scapino Dansacademie waar ik in 1986 ben afgestudeerd in de specialisaties klassiek ballet, modern jazz en kinderdans. Daarna heb ik diverse bijscholingen moderne dans gedaan, waaronder Graham en heb ik gedanst bij vele bijzondere danskunstenaars. In deze eerste periode van mijn werkzaam leven heb ik geleerd en ervaren wat kwaliteit is, wat professionaliteit betekent. Die kwaliteit is altijd leidraad geweest voor mijn gehele carrière.


Artistiek leidster - Haya Maëla

Na een aantal jaren alleen gewerkt te hebben als uitvoerend danseres bij o.a. het Ballet van Vlaanderen en Ben Bermans in België, begon ik in 1992 mijn eigen balletstudio. Mijn belangstelling ging uit naar het maken van choreografiën en daarom richtte ik in 1997 de amateur theaterdansgroep Dance Act op.

Ik heb mij ook verdiept in andere vormen van dans en beweging, zoals intuïtieve dans, de 5 ritmes en yoga. Op dit moment geef ik in het Danshuis o.a. les aan de pré-vooropleiding en de Vooropleiding en een aantal lessen voor volwassenen. Daarnaast organiseer ik de (buitenland)projecten.

Sinds 2012 ben ik artistiek leidster van Dansgroep Haarlem. Mijn passie voor choreograferen kan ik daarin helemaal kwijt. Ook het feit dat ik de dansers van de groep meer en meer leer kennen vind ik heel waardevol. Daardoor kan ik andere stukken maken. Ik wil graag de mensen waar ik mee werk of die ons publiek zijn, raken en inspireren.
In 2014 heb ik de privé-opleiding tot Danskunstenaar opgericht. Een kleine, persoonlijke opleiding, die werkt vanuit het Meester-Gezel principe. De eerste leerling is dit jaar afgestudeerd!
Op dit moment werk ik als docent, choreograaf en coach voor dansprofessionals. Leiding geven aan ons fantastische team doe ik met heel veel plezier en ik vind het bijzonder om met de vele getalenteerde collega's samen te werken en samen met hen onze visie uit te dragen.
Dans is voor mij een manier om mezelf te beleven en te uiten en om met anderen te communiceren. Dat is wat ik alle dansers om mij heen ook graag zou willen laten ervaren.


Terug