Rooster Dansopleiding Activiteiten Podium
Sonia Venus


Sonia Venus


Docent modern / Horton techniek


Ik  zit nu in mijn laatste jaar van de Bachelor opleiding docent dans aan de Rotterdamse Dansacademie Codarts. Voordat ik aan deze opleiding begon heb ik 6 maanden in New York gewoond, daar heb ik de Amerikaanse moderne dansstijl Horton leren kennen. In het najaar van 2011 ben ik terug gegaan naar New York om mezelf meer te verdiepen in de Horton techniek en veel lessen te volgen van Milton Myers en Karen Gayle.

De Horton Techniek  is een Amerikaanse moderne dansstijl ontwikkeld door Lester Horton, die Alvin Ailey inspireerde in bijna al zijn meester werken. In deze stijl ontwikkel je kracht, coördinatie en flexibiliteit en maakt vrije expressie mogelijk.  De techniek heeft een enorme variatie in ritme en word veel gedanst op percussie muziek. De les heeft een vaste structuur met een eigen vocabulaire in de warming up en eindigt met een combinatie.

Naast Horton dans ik klassiek ballet, contemporary en lyrical jazz, streetdance en show. In New York heb ik dan ook veel les gevolgd in deze stijlen bij Alvin Ailey school, Perry Dance, Broadway Dance Center en Steps on Broadway en dit was echt fantastisch. Daarnaast heb ik  in New York gedanst in het stuk ‘Wishing well’ van Karen Gayle in het Ailey theater.

Vanaf januari ga ik 10 lessen Horton geven aan de vooropleiding en ik heb enorm veel zin om daarmee te beginnen!


Terug