Rooster Dansopleiding Activiteiten Podium

Tamara Roso
Tamara_Roso_docent-ballet


Docent Klassiek ballet / Choreografie


Dans is voor mij: een vertaling van het leven. En met die krachtige, maar ook vluchtige taal van dans, creëren we een stukje magie die als een trilling wordt opgevangen en meegenomen in ons bestaan.

Na het volgen van mijn dansopleiding aan de vooropleiding Codarts, en het voltooien van het Koninklijk Conservatorium Den Haag, werkte ik als danseres bij het Scapino Ballet Rotterdam. Bij dit gezelschap kreeg ik op achttienjarige leeftijd de mogelijkheid om een eerste choreografie te maken voor het repertoire. Dit was de start voor vele creaties, zowel voor het Scapino Ballet als ook Introdans, de Kibbutz Dance Company en dansvakopleidingen zoals de Nationale Balletacademie en het Stedelijk instituut voor Ballet te Antwerpen. Voor het SIB Antwerpen heb ik een solo mogen maken voor en met een dansstudent voor Prix de Lausanne. Verder heb ik gecreëerd voor theatergezelschappen (o.a. Orkater Amsterdam) en operagezelschappen. Als docent ben ik werkzaam, of werkzaam geweest bij het Amsterdam Dance Center, Dansatelier, Henny Jurriëns Stichting, KC Den Haag, en de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie.

Als extra onderricht voor de klassieke dans heb ik cursussen gevolgd in de Vaganova Methode met Kalina Bogoeva. Tevens was ik verbonden als docent en repetitor aan de Billy Elliot School. Het komende jaar zal ik les geven aan de cast van de musical The Lion King, het DCU in Utrecht en bij het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Naast mijn freelance opdrachten en lesactiviteiten ben ik momenteel werkzaam bij het Nova College Dans en Theater als dansdocent en artistiek coördinator van de opleiding Dans.

Dit afgelopen jaar heb ik kennis mogen maken met Danshuis Haarlem. Dit was een inspirerend proces en ook een zeer warm welkom. Ik verheug me dan ook om deze samenwerking verder te mogen ontwikkelen in dit bijzondere Danshuis!

Terug