Rooster Dansopleiding Activiteiten Podium

Rimke Saan
Rimke_Saan


Docent klassiek ballet en moderne dans

Als jong meisje nam ik mijn eerste balletles. Ik was meteen verkocht. De balletles breidde zich al snel uit tot zo veel mogelijk verschillende dansstijlen, uitlopend van tap dance, modern tot hiphop tot jazz. Op de middelbare school wist ik al zeker dat ik door wilde gaan met dans. Op Global Dance Centre specialiseerde ik me vooral in de stijl hiphop. Ik kreeg de kans om als achtergronddanser te dansen bij concerten en tv-programma's (Hollands Got Talent en Dance Dance Dance). Toch bleef ik ook altijd met veel plezier klassieke en moderne lessen volgen.

Performen was een passie van mij, maar mijn échte droom was om een docent te worden. Met een gymnasiumdiploma op zak besloot ik daarom te beginnen aan de docent dans opleiding aan de dansacademie ArtEZ in Arnhem. Dat is nog steeds de beste keuze die ik ooit heb gemaakt! Sindsdien ben ik volop aan het genieten en druk bezig om mij zo veelzijdig mogelijk te ontwikkelen.

Dans is voor mij een taal die wij allemaal spreken. Daarom geef ik het liefst les aan zoveel mogelijk doelgroepen in zoveel mogelijk verschillende stijlen. In mijn lessen houd ik van hard werken en uitdaging. Ik probeer als docent om een goede band op te bouwen met mijn leerlingen, zodat zij zich veilig voelen in de les. Zo kunnen zij optimaal groeien en genieten. Plezier blijft voor mij het allerbelangrijkste. In dans kan ik mijn emoties kwijt en dans maakt mij gelukkig. Als ik dát kan overbrengen aan mijn leerlingen, dan is mijn doel geslaagd.


Terug