Rooster Dansopleiding Activiteiten Podium

Sarai Maëla
Sarai Kievits


Docent kinderdans /improvisatie / compositie / klassiek ballet


Vanaf zeer jonge leeftijd dans ik hier bij Danshuis Haarlem. Ik ben opgegroeid in deze omgeving. Danshuis heeft niet voor niks 'huis' in de naam, je wordt ontvangen in een warm bad en gestimuleerd om het beste uit jezelf te halen in een veilige omgeving. Ik heb de vooropleiding gedaan hier, vervolgens 1 jaar MBO dans, gevolgd door de 4 jarige opleiding bij Danshuis tot danser, dansdocent, dansmaker.

Ik ben opgeleid in de dansstijlen klassiek, modern, jazz en improvisatie. Daarnaast maakt ik ook choreografieën en voorstellingen. Optreden was mijn grootste passie, het laten zien van je emotie en jezelf. Toen ik voor de keuze stond om professioneel uitvoerend danser te worden of docent, heb ik gekozen voor het docentschap. Niks is mooier voor mij dan mijn passie over te brengen en andere mensen te laten stralen. Wel ben ik nog uitvoerend actief bij Dansgroep Haarlem en diverse opdrachten door het land.

sarai maela

In mijn lessen stimuleer ik leerlingen, jong en oud, om de vrijheid in zichzelf te voelen. Door middel van oefeningen en improvisaties laat ik je je lichaam ontdekken, de muziek voelen en de ruimte pakken. Daarnaast zet ik mij volledig in om het meeste uit jezelf te halen en goed te worden. Ik vind het belangrijk om mijn lessen af te stemmen op de groep mensen die ik voor me heb. Zo kijk ik naar elk individu en de dynamiek van de groep om zo een zo prettig mogelijke les te creëren voor iedereen!


Terug