Rooster Dansopleiding Activiteiten Podium

Kitty RellekeKitty_Relleke-dansdocent_Moderne_dans_volwassenen_en-kinderlessen


Docent Moderne dans volwassenen en kinderlessen


Mijn liefde voor dans is er altijd al geweest en vormt een rode draad door mijn leven!

Als vierjarig meisje zag ik op tv het zwanenmeer en ik wist dat ik wilde dansen. De jaren die volgde werden gevuld met veel dansplezier en ik volgde een opleiding bij de Royal Academy of Dancing en gaf les op een balletschool in de stijlen klassiek, modern en jazz.

Jaren later ben ik gaan studeren aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten voor theatermaker en theaterdocent en ik ben al ruim twintig jaar werkzaam in het boeiende theater vak en heb tal van dans & theater voorstellingen, in zowel het amateur als het professionele circuit, gemaakt. Ook verzorg ik de dramaturgie van voorstellingen en sta ik soms zelf nog op de planken.

Ik ben er van overtuigd dat het nooit te laat is om je hart te volgen en je dromen na te jagen en dat ben ik de afgelopen jaren dan ook gaan doen! Ik hou ervan om zelf te blijven leren en zo behaalde ik mijn docentschap Moderne dans via Dansbelang en rond ik binnenkort de opleiding tot Laban Bartenieff Movement Analyst af, waarmee ik mijn visie en ontwikkeling op beweging en dans verder kan verdiepen. Ik reis met regelmaat naar het buitenland om lessen te volgen van Internationaal bekende choreografen en dansers van o.a. het Danstheater gezelschap Pina Bausch.

Ik geef met heel veel plezier en passie les aan elke leeftijd en iedereen die graag wil dansen!

In mijn lessen geef ik extra aandacht aan de dansbeleving, de expressie van de dans. Door mijn achtergrond in zowel theater als dans vind ik dat een hele mooie combinatie. Fysiek bewustzijn, weten hoe je op een gezonde manier het maximale uit je dans kunt halen en de schoonheid van de precisie van een beweging zijn voor mij belangrijke aandachtspunten.

Natuurlijk staat het dansplezier en ieders persoonlijke dansontwikkeling centraal en vind ik het heel inspirerend om jou talent te stimuleren en te vergroten.


Terug