Cursus programma Aanmelden Dans opleidingen Dans uitvoerend Activiteiten Cultuur educatie

bewust_haarlem
VOORSTELLINGEN DANS EN BALLET

DANS is een podiumkunst!
Daarom wordt er in de lessen vanuit gegaan dat er voorstellingen gegeven worden in een echt theater, zoals een Stadsschouwburg, Philharmonie of Toneelschuur. Dat worden professionele dansvoorstellingen, waarbij alleen de dansers amateur zijn. Er wordt gewerkt met professionele docenten en choreografen en ook de kostuums en decors worden door professionele mensen verzorgd.


Slot Voorstellingen 2019

red turtle

12 mei 'Brein' 
theater Podium Mozaïek, Amsterdam
Artistiek concept: Sarai Maëla i.s.m. Roby Roest
Dans: DansVooropleiding Haarlem

18 mei 'Once upon a crime'
theater De Luifel, Heemstede
Artistiek concept: Merel Schrama en Ronja Metten
Dans: alle dansers van 8-18 jaar  

15 of 16 juni 'Indianen'
Egelantiertuin, Haarlem
Artistiek concept: Sarai Maëla
Dans: alle dansers van 4-8 jaar Brein 12 mei 2019

red turtle

"Brein" is een spannende dansvoorstelling over dit bijzondere orgaan dat alles aanstuurt. Hoe werkt je brein? Linker en de rechter hersenhelft. Hoe ziet het er uit, wat gebeurt er in je hoofd? Hoe uit zich dat? En wat gebeurt er als er iets mis gaat in je hersens?

Tijdens een aantal korte dansstukken, uitgevoerd door jonge dansers van Dansvooropleiding Haarlem, wordt het publiek meegenomen van de buitenkant van het brein naar de diepst gelegen gebieden in het hoofd, tot aan een enkele cel.

De artistieke leiding is in handen van de veelbelovende dans-kunstenares en choreografe Sarai Maëla (23). Zij heeft ervoor gekozen om voor dit project samen te werken met 4 andere choreografen, allen werkend vanuit modern/hedendaagse dans.

Eelke Slooten verzorgt de vormgeving met bijzondere lichteffecten. Als jongeman heeft hij intensief gedanst waardoor hij de vertaalslag van lichtgebruik naar dans goed kan maken.

THEATER en KAARTVERKOOP
Podium Mozaïek theater
Bos en Lommerweg 191, 1055 DT Amsterdam
www.podiummozaiek.nl

PRIJZEN
Volwassenen €18,00
Kinderen t/m 16 jaar en CJP €14,00

CREDITS
Artistieke leiding: Sarai Maëla i.s.m. Roby Roest (stagiaire) | Choreografie: Sarai Maëla, Haya Maëla, Lene van Alten, Lotte Dekkers, Roby Roest | Dans: 38 dansers van DansVooropleiding Haarlem | Muziek: diverse componisten, soundscape Sarai Maëla | Kostuums: Mady Dooijes en Francisca Gaarthuis | Lichtontwerp en technicus: Eelke Slooten www.theatervogels.nl | Productie: Haya Maëla en Anet Cronheim

Goed om te weten
Deze voorstelling kan heel goed gecombineerd worden met een lunch of diner in het theater

  • facebook-icon linkedin-icon


Agenda


Nieuws


engelse vlag English